C# Object Kullanımı - Genel Bakış



Bütün sınıfların asıl aldığı .Kemiksiz çatısının en tepesinde kâin derslikıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının gerçekte hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin taban özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak midein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir dershane oluşturulduğunda, Object klasının içindeki gerçek özelliklere ve davranışlara otomatik olarak muvasala katkısızlanır.

Bileğişlemkenlerin sınıftaki görevleri yeniden aynı şekildedir: Fehamet tasarruf etmek… Bileğmeslekkenlerin mesabe tutması haricinde bu kıymeti denetçi edebilme yahut mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi kadir aralığı zarfında olan her veriyi doğal olarak kabul eder ve taşıyabilir.

Kalıtım: Object klası, C# dilindeki tüm özge sınıfların atasıdır. Zımnında, bir klas oluştururken özel bir yapı taşı klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un üst çekim rengini sistemin varsayılan renklerine göre ayarlamayı belirler.

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve elbette kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Object kullanımında, data ilişkii esnasında injection tecavüzlarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin mevsuk bir şekilde denetlenmemesi yahut alışverişlenmemesi durumunda bu tür ataklar gerçekleşebilir.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan vukuf MyShape derslikındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Yani protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler bile kullanılmazlar.

ara sıra nesne odaklı programlamanın ilk sütunu yahut ilkesi olarak adlandırılır. Dershane yahut yapı, üyelerinden her birinin sınıf yahut yapı dışında ne derece erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Yalnız hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi için kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Zirdaki erişim değmeseletiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

TextBox'a yalnızca belli başlı bir uzunlukta sağlam duhuli kuruluşlmasını esenlayabilirsiniz. Bu, dayanıklı sınırlamaları olan alanlar yürekin kullanışlıdır.

Problem burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın ansızın okkalı nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız C# Object Kullanımı sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetlemeüne T eskiden takkadak çokça(n adet) istem ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz yakınlarında bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Özelliklerine kıymet atayarak klas yahut yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve çıbanlatabilirsiniz. Daha okkalı bilgi sinein bkz. Nesne çıbanlatıcı kullanarak nesneleri esaslatma.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar